top of page

Elke woensdag blogt Sylvia Visser op pittige wijze en met de nodige zelfspot.

Archief
Kankergen.jpg
Kankergen

12 juli 2023

Een gewelddadige, risicovolle oplossing. Een meisje sloeg de hals van de fles wijn kapot tegen een muur op het Vrijthof. Misschien zaten er wel glassplinters in de wijn, maar de fles moest toch open. Een kurkentrekker hadden we niet. Plastic bekertjes en goedkope wijn hadden we wel gekocht bij de supermarkt. Met een groepje middelbare scholieren picknickte ik met glassplinters in de jaren negentig op het Vrijthof, mijn eerste kennismaking met Maastricht.


Lees verder

Van mijn moeder mag ik het niet zeggen. Zelf vind ik dit woord juist perfect de lading dekken. Het drukt mijn gevoelens over dit erfelijke materiaal volledig uit en het geeft inhoudelijk ook nog eens volmaakt weer wat het is. Een gen waardoor ik een verhoogde kans op kanker heb. Ik heb door dit gen zo’n 30% kans om borstkanker te krijgen. Bij het woord ‘kanker’ is ‘dood’ toch het eerste wat door je hoofd schiet. En ik wil nog lang niet dood. Ik haat dit kankergen. 


Lees verder

Ze was er niet. Helemaal alleen zat ik zondagochtend. Normaal drinken we dan altijd samen koffie met wat lekkers. Ze krijgt nooit snoep, want ik denk dat het niet goed voor haar is. Ook voor mij zijn koffie en zoetigheid niet goed. Op zondag zondigen Nicky en ik echter. Dan spelen wij een klein gezinnetje en snoepen. Net als vroeger thuis het glaasje prik en schaaltje chips op zondagochtend. Deze zondag liet mijn poes me echter in de steek.


Lees verder

bottom of page