top of page

Elke woensdag blogt Sylvia Visser op pittige wijze en met de nodige zelfspot.

Archief

Een gewelddadige, risicovolle oplossing. Een meisje sloeg de hals van de fles wijn kapot tegen een muur op het Vrijthof. Misschien zaten er wel glassplinters in de wijn, maar de fles moest toch open. Een kurkentrekker hadden we niet. Plastic bekertjes en goedkope wijn hadden we wel gekocht bij de supermarkt. Met een groepje middelbare scholieren picknickte ik met glassplinters in de jaren negentig op het Vrijthof, mijn eerste kennismaking met Maastricht.


Lees verder

Volledig van slag was ik door het resultaat van dit onderzoek. De MS had niet alleen mijn handen, armen en benen aangetast, maar ik was ook een stuk debieler geworden. Mijn revalidatiearts wilde het NPO, het neuropsychologisch onderzoek, niet laten doen aangezien ze niks merkte aan mijn cognitief functioneren. Ik liet het echter op eigen kosten uitvoeren, omdat ik zeker wilde weten dat de MS behalve mijn handen, armen en benen niet ook nog mijn denken had aangetast. Wel dus.


Lees verder

Voor luie lezers
Voor luie lezers 

13 september 2023

Engelbewaarder
Engelbewaarder

6 september 2023

Werken moest ik om dit verhaal volledig te kunnen begrijpen. Heerlijk vind ik het als mijn hersenen aan de arbeid gezet worden.

Lees verder

Een keer of dertig hoorde ik dit nummer zaterdagavond. Een heerlijk feestnummer om een keer op een feestje te horen. En twee keer misschien ook nog wel laat op de avond. Maar vaker dan tien keer hoeft voor mij echt niet bij een barbecue.


Lees verder

bottom of page