top of page

Iedere maandag schrijft Sylvia Visser een kort verhaal.

Verhalenarchief
Nog een dode
Nog een dode

29 mei 2023

De straatstenen
De straatstenen

15 mei 2023

   ‘Wij maken ons zorgen om jou: zo’n vrouw wil toch geen enkele man.’ Het gezicht van de psycholoog stond alsof er zojuist iemand was overleden. Altijd keek hij zo; hij nam zichzelf te serieus.

Ik trok mijn wenkbrauwen op. Die man was niet goed bij zijn hoofd. Normaal gesproken zou ik hem haarfijn uit de doeken gedaan hebben dat het in een relatie draait om chemie en liefde.

Lees verder

   ‘Die kutvogels moeten hun bek eens houden.’ Naar de grond keek hij, terwijl hij het zei. Regelmatig vond hij kleingeld, doordat hij tegenwoordig altijd de straatstenen bestudeerde. Hij was er nog trots op ook; andere mensen misten dat geld.

Lees verder

Dat ding is honderden keren gevallen en het ging altijd goed. Maar deze keer dus niet. De hele dag zit ze nu naar een kapot scherm te staren. Pijnlijk wordt haar duidelijk hoe groot haar schermtijd is. En nog pijnlijker en nog confronterender dat ze een nieuwe iPad moet kopen.

Lees verder

De ring
De ring

1 mei 2023

Haar mondhoeken gingen naar beneden toen Soledad de ring kreeg. Hij was prachtig en duidelijk veel te duur. Heel lief, zijn moeder verwende haar enorm. Soledad hoefde slechts te zeggen dat ze iets nodig had of zijn moeder had het al gekocht. Zo kreeg Soledad laatst een robotstofzuiger. En nee, dat was geen stille hint van haar schoonmoeder dat Soledad beter moest poetsen.

 

Lees verder

bottom of page