top of page
De baby
De baby

verhaal

9 januari 2023

   Arie stak zijn hoofd over de heg. ‘Kom je ook even wat drinken hier?’

Dat kon ze echt niet maken. Boven lag een baby te slapen. Die ouders betaalden haar om op te passen, niet om te borrelen bij de buren. Naast haar oppasouders woonden de zus van Arie en haar man. Haar oppasouders gingen elke week samen met de buren badmintonnen. Daarom moesten Arie en zij oppassen.

 

Het waren heel aardige mensen waar ze moest oppassen. Meestal keek ze een filmpje. En voor de vorm lagen haar schoolboeken op haar schoot. Regelmatig stonden Arie en zij samen te kletsen in de tuin. Vaak nam hij ook wat vrienden mee. Één vriend was erg knap. Van die jongen werd ze altijd een beetje verlegen.

   ‘Ach, het kan best wel. Je bent bij de buren. Het is niet dat je dat kind volledig aan zijn lot overlaat.’

Het was wel verleidelijk, het was heel gezellig met Arie en zijn vrienden. Maar nee, daar had ze te veel verantwoordelijkheidsgevoel voor. Zij werd betaald om op de baby te letten. Nou ja, ze zag de baby eigenlijk nooit, het kind sliep altijd. Ze werd betaald om aanwezig te zijn. Maar dat nam ze heel serieus.

   ‘Dan komen wij wel naar jou toe ‘, zei Arie.

Niet veel later was het volle bak in de huiskamer van haar oppasouders. Hard werd er geroepen en gelachen. Dan maande ze iedereen aan rustig te doen; er lag immers een baby boven te slapen. Arie viel haar bij. Twee minuten was het dan rustiger, maar daarna klonk het weer als een druk feest in de late uurtjes.

 

De achterdeur ging open. De oppasouders bleven stil in de deuropening staan en lieten hun ogen door hun volle huiskamer glijden.

   ‘Zijn jullie hier gaan zitten met zijn allen?’

   ‘Ja, ik vond het geen goed idee hiernaast te gaan zitten.’ Ze was best trots op zoveel verantwoordelijkheidsgevoel.

De oppasouders betaalden haar. Ze appte hen later nog wanneer ze weer gingen badmintonnen, maar dat wisten ze niet.

Lees ook:

bottom of page