top of page
Mijn uitgever

Lees ook:

Schrijven en rellen
Vrijdenker
Eenzaam
Benen, blog en boek
Mijn uitgever

blog

13 juli 2016

Dikke pakken papier deed ik in de brievenbus bij tientallen uitgeverijen. Ik leurde met mijn manuscript, terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam. Afwijzing na afwijzing volgde en ik liet het hoofd steeds verder hangen. Niemand zag mijn talent en ik wist niet wat te doen. Jarenlang had ik hard gewerkt, maar geen mens zou mijn schrijfsels lezen. Zo ging dat althans in mijn nachtmerries. De werkelijkheid lijkt echter wel een droom. Terwijl er nog geen letter op papier staat, heb ik al een uitgever gevonden. Of een uitgever mij, zo je wil.
                Mijn uitgever ontmoette ik vorige week in de uitzending van AmsterdamFM. Wat klinkt dat cool, hè. Mijn uitgever. Ik wilde het gewoon even geschreven hebben. Ze heet Inanna van den Berg en  haar uitgeverij is Ambilicious. Een jonge, kleine uitgeverij die zich concentreert op verhalen. Al snel besloten we dat er een bundel zou komen van mijn hand, met allemaal nieuwe verhalen. Inanna zal me bij het hele schrijfproces begeleiden. Geweldig voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kan niet wachten al haar kennis op te slurpen. Ze gaat me diverse schrifttechnieken leren, zodat mijn pennenbakje wat voller wordt en ik meerdere kleuren heb om uit te kiezen.
                Deze week ben ik exact drie jaar aan het bloggen en ik had me geen mooier verjaardagscadeau kunnen wensen. Mijn droom, een boek van mijn hand, zal het komende jaar waarheid worden. Het eerste verhaal lever ik deze week bij Inanna in en daarna zullen nog vele herschrijfrondes volgen. Het thema van mijn bundel wordt ‘de liefde’. Dus exen van mij, dit is het moment om je ernstig zorgen te gaan maken. Je weet immers maar nooit waar je me toe inspireert.

bottom of page