top of page

Elke woensdag blogt Sylvia Visser op pittige wijze en met de nodige zelfspot.

Archief
Borstkankergen
Borstkankergen

26 april 2023

In tranen was ik. Dit kon ik er niet ook nog bij hebben. Ik heb immers al MS en ik heb drie jaar met ernstige wonden achter de rug waardoor ik in totaal een jaar in bed heb moeten liggen. Ik ging me niet laten testen.

    ‘Ik wel’, zei mijn zusje. ‘Ik wil geen borstkanker.’

Alsof ik dat wel wilde. Nu ook nog borstkanker was echter meer dan ik kon dragen. Ja, je krijgt kracht naar kruis, maar dit kruis voelde zwaarder dan wat ik wilde dragen.


Lees verder

De aftakeling
De aftakeling

19 april 2023

   ‘Kom jij maar eens hier vooraan zitten.’

    Ik wees naar mijn eigen borst en trok mijn wenkbrauwen op. ‘Ik?’

   ‘Ja, jij’, zei de professor.

Dankbaar pakte ik snel mijn collegeblok en ging zitten op de voorste bank. Ik kon opeens de boomstructuur ontcijferen die de man op het scherm had geprojecteerd. Op deze manier werd het college generatieve grammatica toch een stuk beter te volgen.


Lees verder

De kinderen van toen
De kinderen van toen

12 april 2023

‘Dit was vroeger de kindertafel’, zei ik tegen mijn neefje, de zoon van mijn zusje.

Met een wijds gebaar wuifde ik naar mijn neven en nichten, de kinderen van toen. Mijn neefje keek mij aan met glazige ogen. Hij had geen idee waar ik het over had. Alsof mijn neven, nichten, zusjes en ik ook ooit kinderen waren geweest. Daar kon mijn kleine neefje zich geen voorstelling bij maken. 


Lees verder

Het Zwanenmeer
Het Zwanenmeer

5 april 2023

Voor het diepgaande verhaal hoef je het Zwanenmeer niet te bezoeken.

 

Een jonge prins moet een vrouw zoeken om mee te trouwen. ‘s Nachts bij het meer ontmoet hij de betoverde Odette, die overdag een zwaan is, en hij wordt verliefd. De tovenaar betovert zijn eigen dochter Odile met als gevolg dat de prins zich door haar laat verleiden.


Lees verder

bottom of page