top of page

Elke woensdag blogt Sylvia Visser op pittige wijze en met de nodige zelfspot.

Archief
Niet mijn nummertje
Niet mijn nummertje

28 juni 2023

Die kon in ieder geval nooit meer iets tegen mij zeggen. Iedere verjaardag begon hij weer over die ene keer twee jaar geleden. Ik had te veel gedronken en op de terugweg naar huis in de taxi overgegeven. Nu had mijn zwager echter zelf te diep in de fles gekeken. Samen met mijn andere zwager had hij flink aan de whisky gezeten. Allebei goed bezopen en de volgende dag een kater. De zwager die mij iedere verjaardag weer op mijn mateloosheid wees, had nu zelf gekotst. Absoluut geen medelijden, wel leedvermaak.

Lees verder

Geldlessen
Geldlessen

14 juni 2023

I go walking to the sun

Whenever I go wrong

 

Een vriend en studiegenoot speelde gitaar en zong. Met de hele vriendengroep dronken we bier op mijn kamer en zongen mee. We zaten op het bed, op kratjes bier, op de grond. Het leven was vurrukkuluk. 


Lees verder

Excuses en herstelbetalingen moeten we vragen aan de Fransen. Dat is immers de mode in deze tijd. Het is weliswaar 350 jaar geleden dat de Fransen Maastricht belegerden en veroverden, en niemand uit die tijd leeft nog, maar dat is geen reden om de Fransen hun dominante gedrag te vergeven. Hooguit pas na excuses en herstelbetalingen. De Fransen pronken immers nog steeds met hun overwinning in onder meer het paleis van Versailles.


Lees verder

Niet bang was ik ervoor, ik wist het gewoon. Rechtop in bed zat ik. Nou ja, als ik dat had gekund. De ambulance die mij wakker had gemaakt, vervloekte ik. Alsof mijn probleem groter was dan dat van degene in de ziekenauto. Ik wist zeker dat ik hierna niet meer zou kunnen slapen.


Lees verder

bottom of page