top of page
Dan maar IS
Dan maar IS

verhaal

20 november 2015

Zijn hoofd was tien keer zo plat als de Koran. Ik krijg dat beeld maar niet van mijn netvlies. Een grote plas bloed en hersenen rondom. Normaal kijk ik die video’s niet, maar nu dus wel. Vraag me niet waarom. Met vastgebonden handen en enkels hupste hij in een poging nog weg te komen voor de tank. Hij maakte natuurlijk geen schijn van kans.
                Islamitische Staat. Pff Terroristische Staat zullen ze bedoelen. Ik snap niet waarom de media promoten dat ze het woord ‘islamitisch’ gebruiken. Dit heeft toch niks met religie te maken. Het maakt me woedend dat ze de islam misbruiken om hun wandaden te rechtvaardigen, om volgelingen te krijgen. Onbegrijpelijk vind ik het dat er mensen zijn die daarin trappen. Als burger heb ik gelukkig weinig last van ze. Dat wil zeggen, zolang ik me aan hun regels houd. Echt vrolijk word ik er natuurlijk niet van, maar er valt mee te leven.

 

Die geplette man was een soldaat. Die was zelf opgeleid om te moorden, dus echt medelijden kan ik niet met hem hebben. In het filmpje bekende hij dat hij zelf ook mensen met zijn tank had platgewalst. Ik weet natuurlijk niet of dat waar is, maar hij zal sowieso bloed aan zijn handen gehad hebben. Zoveel is zeker. Ik vind het veel erger wat ze laatst in Frankrijk hebben gedaan. Dat waren onschuldige mensen.

                Wel word ik er woest van dat Frankrijk en Amerika precies hetzelfde doen. Maar op de een of andere manier vinden ze de levens van Syrische mensen minder van belang. De kinderen uit mijn land doen er niet toe voor ze. Sinds de aanslagen in Parijs is het helemaal erg. Ze bombarderen mijn halve land plat. IS-doelen ammehoela. Onschuldige kinderen zullen ze bedoelen.

 

En dan moet ik Europa zeker dankbaar zijn dat ze wat Syrische lafaards toelaten. Lui die hun vaderland in de steek laten. No way. Ik heb liever dat ze stoppen met bombarderen. Daar hebben we veel meer last van dan van IS. Als ik dan toch moet kiezen, geef mij dan maar IS. Die lui komen tenminste hiervandaan. Europa en Amerika hebben hier werkelijk niets te zoeken. Het enige wat zij brengen is bloed en angst.

Lees ook:

bottom of page