top of page
Gepest
Gepest

verhaal

13 februari 2023

   ‘O ja, die jongen kijkt een beetje stom uit zijn ogen.’

   ‘Nou, pap! Martijn is echt heel aardig.’ Ze vond het niet leuk dat haar vader zo over een van haar vrienden sprak.

   Haar vader lachte. ‘Ja maar, meisje. Dat zeg ik ook niet.’

   Haar ogen spuwden vuur. ‘Ik vind het niet aardig wat je over Martijn zegt.’

   ‘Het heeft niks met aardig te maken. Hij kan best heel aardig zijn en dat zal hij ook wel zijn. Hij lijkt me alleen niet zo slim.’

Martijn kon inderdaad niet goed leren, maar hoe kon haar vader dat nou zien aan hoe Martijn uit zijn ogen keek? Ze had heel veel plezier samen met hem. Vaak maakten ze samen muziek. Dan speelde Martijn op zijn synthesizer en zong zij erbij. ‘s Zomers gingen ze samen met hun hele vriendengroep zwemmen en ‘s winters hielden ze sneeuwballengevechten. Martijn was een van haar beste vrienden.

Dankzij Martijn en de rest van hun vriendengroep ontdekte ze dat ze wel leuk was. Op school, op het zelfstandig gymnasium waar ze zat, werd ze gepest. 

   ‘Ieh! Ik zit bij Nora in de groep‘, riep een meisje uit haar klas laatst toen ze de indeling voor de sportdag bekeek. Nora stond achter haar.

Martijn en de rest van hun vriendengroep gaven haar het gevoel dat zij er wel toe deed. Dat ze wel leuk was. En nee, het gymnasium zouden zij nooit kunnen halen. Maar was dat werkelijk waar het in het leven om draaide? Ze vond het veel belangrijker dat mensen haar waardeerden om wie ze was. Door die slimmeriken op school begon ze zelf te geloven dat zij nu eenmaal niet leuk was.

Lees ook:

bottom of page