top of page
Oetelvrienden gezocht
Oetelvrienden gezocht

blog

13 januari 2016

Een voor een lieten mijn vrienden en familie mij in de steek. De een verhuisde en vond dat een goede reden om geen carnaval meer te vieren. De ander ging aan het werk en vond het zonde van de vrije dagen. Een volgende kreeg kinderen en dacht dat je die niet mee kon nemen in de drukte. Waar moet het heen met deze wereld?
                Je neemt gewoon de borrelbus, de Thalys of het vliegtuig in je boerenkiel. De eerste paar vrije dagen reserveer je voor carnaval. Overigens juist veel makkelijker als je buiten het moeras woont. En flesjes voor de kinderen vul je met bier. Dan slapen ze goed, ook tussen de Oeteldonkse clubjes. Ze moeten het tenslotte toch een keer leren. NIX is voor watjes.
                Waar is de tijd gebleven dat het me niet lukte om al mijn vrienden en familie te zien met carnaval? Omdat het er te veel waren wel te verstaan. De laatste jaren vierde ik al vaak geen carnaval meer op dinsdag, omdat niemand met me mee wilde. En nu dreig ik zelfs helemaal als eenzame Oetel te eindigen. Maar ik ben het zat. Al die nep-Oetels bekijken het maar. Ik trek mijn eigen plan. Ik zoek nieuwe Oetelvrienden. Dit is mijn contactadvertentie. Reageren kan onder deze blog of via social media. Ik zal binnenkort een selectie maken.

 

Oetelvrienden gezocht
Eenzaam Oeteldonks durske zoekt gezellig(e) Oeteldonkse boer(en) en/of durske(s) om met de carnaval mee op sjouw te gaan. Slaapplek is niet nodig. Wensen:
 

Zondag: carnavalsmis in de Sint Jan, koffie met een Bossche bol in Centraal, intocht, onthulling van Knillis, Amadeirohuis;
Maandag: optocht en Amadeirohuis;
Dinsdag: Amadeirohuis en verder welke kroeg dan ook (dan is het toch niet zo druk meer), tot slot natuurlijk janken bij de begrafenis van Knillis op de Mèrt.

Lees ook:

Oeteltrilogie
Unne rôôd-wit-gele sjaol
Boeren en durskes van Oeteldonk
Koning en Prins
Een Oetel is nooit alleen
bottom of page