top of page
Romantisch
Romantisch

verhaal

12 september 2020

‘Wat zijn je dromen voor de toekomst? Wat zijn je doelen? Wat wil je bereiken?’

‘Verder eigenlijk niks’, schrijft hij. ‘Gewoon waar we het net over hadden. Een leuke vrouw en kinderen. Vooral een leuke vrouw.’

Ze glimlacht. Gebrek aan ambitie; toch is dit echt een leuke man. Artistiek, creatief en hij wil nog kinderen ook. Zoals het een kunstenaar betaamt geen cent te makken maar dat interesseert haar niet. Ze heeft nog nooit voor iemand gekozen vanwege het geld. Als geen ander weet ze dat geld heel ongelukkig kan maken.

 

Ze drukt haar telefoon op snooze. Nog even ... en weer gaat dat rotding. Het lukt haar steeds niet het gesprek met hem op tijd te beëindigen. Gisteravond is ze weer te laat gaan slapen. Ze moet opstaan, nu. Over alles kunnen ze praten. Fotografie, kunst, schrijven, zelfs over hun eerdere relaties. Onder de douche wrijft ze de slaap uit haar ogen. Vier uur slaap is te weinig. Ze is niet eens jaloers als hij over zijn huwelijk vertelt. Zelfs niet bij het zien van zijn trouwfoto’s. Ze wrijft de handdoek over haar huid. Ze had niet gedacht ooit nog zo’n leuke man te treffen.

Ping! Een appje van hem. Ze bekijkt de preview en typt verder aan haar verslag. Even geen zin om te reageren. Misschien is ze toch zo oppervlakkig dat ze op geld valt. Ze reageert straks wel op hem. Samen met een kunstenaar is romantisch. Toegegeven, geld is wel makkelijk als je het hebt. En vies van een beetje luxe is ze ook niet. Mogelijk is ze oppervlakkiger dan ze graag zou willen. Ze valt vaak op mannen met geld. Met hem zou ze kinderen kunnen krijgen en gezellig samen op de bank zitten. Avond in, avond uit op de bank hangen voor de tv. Haar adem stokt in haar keel.

Lees ook:

bottom of page