top of page
Lieve Sandro.jpg
12 Lieve Sandro
brief

Hecht jij zelf waarde aan horoscopen? Uit je toonzetting meen ik te kunnen concluderen van niet. Ik heb er echt helemaal niets mee. Ik lees ze heus weleens, maar die horoscopen zijn op zo'n manier geschreven dat je ze altijd wel kunt interpreteren zoals het jou het beste uitkomt. Ik neem horoscopen dan ook niet serieus en mensen die er wel in geloven, eigenlijk ook niet.

Je zet me aan het denken over zelfliefde. Hou ik wel van mezelf? Ik deed dat wel, ik was niet onzeker. Ik wist prima wat ik waard was. De afgelopen jaren is mijn zelfvertrouwen echter steeds verder afgebrokkeld. Door alle verwijten van mijn ex begon ik aan mezelf te twijfelen. Misschien had hij wel gelijk over al mijn onvolkomenheden. Ten dele zal hij ook wel gelijk gehad hebben, maar zeker niet in alles. Nu zie ik dat, maar toen zag ik het niet. Ik begon te geloven dat hij gelijk had. Ik dacht dat ik het niet waard was om van te houden. Als een bang vogeltje kroop ik steeds verder in mijn schulp.

Mijn ex wilde ook niet meer met me vrijen. Dat vrat aan me. Ik miste het om liefgehad te worden, om aangeraakt te worden. Mijn ex en ik probeerden, in tegenstelling tot Hanna en jou, wel een open huwelijk. Dat wil zeggen, voor mij. Hij beweerde, en ik denk dat hij het zelf ook geloofde, dat hij helemaal geen behoefte had aan intimiteit. In eerste instantie leefde ik op toen ik contact kreeg met een andere man: ik voelde me weer vrouw. Maar op de lange termijn werkte het niet. Ik vond mijn ex niet bij een andere man in bed.

Je zult begrijpen dat ik dan ook niet op zoek ben naar een rebound. Mijn rebound heb ik al tijdens mijn huwelijk gehad. Ik ben op zoek naar liefde. Nou ja, op zoek ... Ik geloof niet dat zoeken werkt. De liefde vindt jou, dat kun je niet afdwingen. Ik hoop dat de liefde snel mijn pad kruist.

Als ik je goed begrijp, dan fantaseerde je al tijdens Hanna over Larisa. Dat is niet wat ik bedoel met liefde. Voor mij is dat lust. Liefde gaat voor mij veel dieper dan dat. Het gevoel dat je samen een bent. Het gevoel dat je pas compleet bent als je samen bent. Dat is liefde. Is er ooit iemand in jouw leven geweest bij wie je dat gevoel had?

Liefs,
Nadia

Lees ook:

bottom of page