top of page
De ballen van haar man
De ballen van haar man

verhaal

14 juni 2021

Naast de andere kaarsen plaatste ze haar brandende kaarsje voor Maria. Stralen wierp de zon door het glas-in-lood. Anna begon haar moment van bezinning iedere week hier. Ze was geen heilige, not even close. Ze had genoeg zonden op haar kerfstok: liegen, bedriegen, overspel, niet kunnen vergeven. Maar dit moment was haar heilig.

 

De pastoor vroeg haar laatst of ze wilde biechten. Dat had ze nog nooit gedaan. Biechten had alleen maar zin als je oprecht berouw had van je zonden. Anna zou de meeste dingen zo weer doen. Ze zou opnieuw liegen tegen haar man, want het had haar uit de problemen gehouden. Als ze nog een keer voor de keuze zou staan, zou ze hem wederom bedriegen. Ze zou nogmaals overspel plegen, zonder scrupules.

Ze wist dat het niet netjes was wat ze had gedaan, maar voor het eerst sinds jaren was ze gelukkig geweest. Bij haar minnaar kon ze zich helemaal laten gaan. Zo gelukkig was ze al jaren niet geweest bij haar man. Lust, die zonde was ze nog vergeten. Alhoewel ze er wel aan had gedacht toen ze de ballen van haar man eraf wou hakken.

Lees ook:

bottom of page