top of page
Blauwtje
Blauwtje

verhaal

17 mei 2021

De knapste jongen van de school was hij en hij was op haar feestje! Net als zij zat hij pas in de derde, maar zelfs de meisjes uit de vijfde en zesde bewonderden hem. Lang, donker haar, arrogante blik, hemden met kleine blauw-witte blokjes en brogues aan zijn voeten. De ultieme kakker. In de pauze stond ze altijd met een groepje klasgenoten achter het fietsenhok te roken. Simon Schip was een van hen. Ellis zei meestal niet veel tegen hem; daar was ze te verlegen voor.

 

Flessen Safari en Passoa stonden op het aanrecht. Flesjes bier lagen in de koelkast. Het was zelfbediening. Haar ouders had ze weggestuurd, die waren op bezoek bij de buren. De meisjes dronken Passoa-jus en Safari-jus; de jongens dronken bier. De avond was al wat gevorderd en de sfeer werd steeds losser. De meisjes kropen bij de jongens op schoot en hingen om hun nek. Soms zoenden er twee en even later vertrok het stelletje dan naar buiten. 

 

Een voor een hadden de meisjes bij Simon op schoot gezeten. Hij moest ze zo’n beetje van zich af slaan. Ellis was wat losser door de alcohol. Nu durfde ze wel met Simon te praten. Ze kletsten en lachten. Dit was haar kans, er zat niemand bij hem op schoot. Met kloppend hart ging Ellis schrijlings bij hem op schoot zitten. Hij liet het toe en sloeg zijn arm om haar heen. Kriebels door haar buik. Zijn hand op de zijkant van haar bovenbeen, bijna op haar bil. Ze giechelde en sloeg haar arm om zijn nek. Zou hij met haar willen kussen? 

Stoerder geworden door de Safari-jus besloot Ellis de gok te wagen. Nu of nooit. Ze bewoog haar lippen naar zijn gezicht. Hij draaide zijn gezicht en zei iets tegen Jan-Willem, die naast hem zat. Shit. Hij had het niet door. Maar Ellis was niet voor een gat te vangen. Deze keer vouwde ze haar hand om zijn gezicht. Ze boog naar hem toe en haar lippen raakten de zijne, voor de helft. Dit kon ze beter. Simon pakte echter haar schouders vast en duwde haar bovenlijf van zich af. ‘Nee, Ellis.’ Ze voelde zich klein worden. Ze schaamde zich dood: ze liep een blauwtje waar iedereen bij was. Hoe kwam ze in godsnaam zonder al te veel eerverlies van zijn schoot af? Ze moest maandag ook nog naar school kunnen.

Lees ook:

bottom of page