top of page
Lieve Sandro.jpg
20 Lieve Sandro
brief

Dan zul je eerst mijn nummer moeten achterhalen. Je verhalen over andere vrouwen motiveren me niet echt om je mijn telefoonnummer te geven. Ik vraag me ook af waarom je dat doet, terwijl je zegt benieuwd te zijn naar mijn stem. Bijzondere versiertactiek.

Ik vind je geen autistische eikel. Ik vind je gevoelig. Soms laat je een stukje van je pantser zakken en dan zie ik een glimp van de echte Sandro. Die man raakt me. Wat is er met je gebeurd dat je je verstopt achter zo'n harnas? Heb je zoveel pijn gehad? Ik hoop dat de nacht met Larisa je heeft opgeleverd wat je zocht. Dat zij een goede rebound voor je was en dat je je hart weer open durft te stellen. Ik wens jou ook veel liefde.

Het moet vreselijk voor je geweest zijn om je stiefmoeder zo te zien aftakelen. Het lijden van iemand die je liefhebt, is altijd erger dan je eigen lijden. Je voelt je machteloos, je hebt het gevoel dat je niets kunt doen. Ik denk echter dat je heel veel voor je stiefmoeder hebt gedaan. Je was er voor haar. Het gaat er niet om wat je tegen haar hebt gezegd. 'Er zijn' is het enige wat telt.

Zelf kan ik er zeker wat mee als mensen mij beterschap wensen, al is de woordkeuze ongelukkig aangezien MS ongeneeslijk is. Maar dat zijn slechts woorden. Mij doet het goed als mensen aan me denken, met me meeleven. Dat je me veel liefde en kracht wenst, is voor mij heel veel waard. Ik wil echter niet dat je me zielig vindt. Dat ben ik niet. Het is heel erg dat ik ziek ben, maar het is niet zielig. Misschien zou het wel zielig zijn als ik de kracht niet had mijn kruis te dragen.

Jij bent momenteel een lichtpunt in mijn leven. Iedere dag check ik hoopvol of jij me weer een bericht hebt gestuurd. Ik word blij van je brieven. Ze toveren een lach op mijn gezicht.

Liefs,
Nadia

Lees ook:

bottom of page