top of page
Lieve Sandro.jpg
25 Lieve Sandro
brief

Lastige situatie met Larisa. Wat je moet doen, kan ik niet voor je beslissen. Volgens mij weet je zelf heel goed wat het juiste besluit is. Ik zou er hoe dan ook lak aan hebben wat zij van je zou kunnen denken. Je weet niet wat ze denkt, je kunt niet in haar hoofd kijken. Daarnaast is het niet relevant wat ze denkt. Of ze voor je mag blijven werken, moet je laten afhangen van haar functioneren. Niet van haar afwijzing of van jouw gevoelens voor haar. Je zegt dat ze niet goed functioneert, waarom zou je haar dan voor je laten werken? Om bij haar te zijn terwijl ze overduidelijk geen amoureuze interesse in je heeft? Onnodige zelfkwelling. Het baart mij zorgen dat ze wel financiële interesse in je heeft. In jouw plaats zou ik haar geen duizend euro lenen. Je moet het zelf weten, het is jouw geld, maar mij geeft het geen goed gevoel. Is geld waar ze al die tijd al op uit is geweest? Sommige vrouwen gaan heel ver om hun doel te bereiken.

Het gesprek met je vriend fascineert me. Jullie lijken wel twee wijven. Ik dacht dat mannen altijd direct met oplossingen kwamen. Dat irriteert me vaak. Als ik vertel wat me dwars zit, hoef ik geen oplossing voor mijn probleem. Ik wil gewoon mijn verhaal kwijt, een luisterend oor. Wat begrip voor mijn twijfels en onzekerheden. Mijn beeld van gesprekken tussen mannen is als volgt: de ene kerel aan de bar vertelt zijn probleem. De andere zegt: 'Je moet haar dumpen.' Ze slaan elkaar op de schouder, bestellen bier en proosten. Maar misschien is dit een iets te simplistische voorstelling van het andere geslacht. Ik houd mezelf graag voor dat vrouwen gevoeliger, subtieler en liever zijn.

Het blijft me maar bezighouden dat je twaalf jaar een relatie hebt gehad, maar nooit hebt samengewoond of getrouwd bent. Ik wil best geloven dat jullie het heel fijn hadden als jullie samen waren, maar waarom wilde je dan niet vaker met haar samen zijn? Ik mis het dat er niemand is die me kust, die me aanraakt.  Iemand die een arm om me heen slaat als ik het moeilijk heb, of gewoon zomaar. Iemand die graag bij me is, me wil strelen. 

Liefs,
Nadia

Lees ook:

bottom of page