top of page
Lieve Sandro.jpg
27 Lieve Sandro
brief

Lastig voor je dat je maar niet loskomt van Larisa. Probeer het niet te forceren, het komt vanzelf. Heb vertrouwen. Tijd heelt alle wonden, om maar eens een cliché te gebruiken. Op een dag realiseer je je dat je al een tijd niet aan haar gedacht hebt. Het klinkt onvoorstelbaar nu, maar dat moment komt. Geef het de tijd.

 

Waarom fascineert mijn ex je? Niet dat ik het raar vind, het is een talentvolle, ambitieuze man. Je begrijpt uit mijn woorden wel dat ik nog steeds van hem hou. Dat zal ik ook altijd blijven doen. Hij is de grote liefde van de eerste helft van mijn leven. Als ik denk aan de uitdagende man die ik in 2002 leerde kennen, stroomt mijn hart over van liefde. Als hij die man nog zou zijn, zou ik direct naar hem teruggaan. Die man daagde me uit. Die man maakte mij een betere versie van mezelf. Die man maakte mij compleet.

Helaas is die man er niet meer. Hij is veranderd, ik ben veranderd, ons leven is veranderd. Met mijn ziekte gingen we allebei op een andere manier om. We groeiden uit elkaar. In stress-situaties kun je drie dingen doen: vechten, vluchten of verstijven. Ik koos voor vechten, mijn ex koos voor vluchten. Ik beet me vast in het revalideren. Het gaf mij een goed gevoel om te knokken voor mijn gezondheid. Mijn ex begreep het niet. Hij wilde dat ik mijn ziekte en allerlei hulpmiddelen accepteerde. Ik begreep niet waarom hij me in een rolstoel wilde hebben. Ik wilde blijven lopen.

Regelmatig ging ik met het revalideren over mijn grenzen heen. Dan was ik uitgeput, kon ik alleen nog maar op de bank liggen. Mijn ex begreep niet waarom ik mezelf en hem dat aandeed. Hij vluchtte. Hij vluchtte in zijn werk en later zelfs in de armen van een ander. Ik snapte niet waarom hij mij, zijn zieke vrouw, alleen liet. Hij geloofde er niet in dat het beter met me zou gaan door het revalideren. Mijn vechten zag hij als een ontkenning van de situatie. Zijn vluchten begreep ik niet. Waarom vocht hij niet voor ons?

De tranen stromen over mijn wangen terwijl ik dit schrijf. Laten we proberen elkaar tot steun te zijn. Ik wil jouw stem ook graag horen. We kunnen vandaag wel bellen.

 

Liefs,
Nadia

Lees ook:

bottom of page