top of page
Lieve Sandro.jpg
29 Lieve Sandro
brief

Geld, geld, geld. Dat is het enige wat ik in eerste instantie zag bij het lezen van je brief. Ik was verbaasd, een beetje geïrriteerd zelfs. Van jou had ik dit niet verwacht. Alsof het in de wereld alleen maar om geld draait. Ik zal niet zeggen dat je het niet nodig hebt: geld maakt niet gelukkig, maar geen geld maakt zeker niet gelukkig. En als je dan toch zit te janken, dan liever in een Rolls Royce dan in een oude Fiat Panda.

Bij een tweede lezing begreep ik dat het je niet om het geld gaat, maar om wat je met het geld kunt doen. Reizen, concerten, vakanties. Dat zijn geweldige ervaringen die je met geld kunt kopen. Belevenissen, herinneringen die je kunt opbouwen. Toch denk ik dat ook daar het geluk niet in zit. Op reis of tijdens een concert kun je ook heel ongelukkig zijn. Of heel gelukkig, maar dat ligt niet aan de vakantie of het evenement.

Ik vond het heel fijn om te lezen dat je droomt van de liefde. De liefde kan je wel gelukkig maken. Samen met die ene bijzondere persoon zijn alle mooie momenten mooier. Vakanties en concerten beleef je samen en samen kun je erop terugblikken, herinneringen ophalen. Samen met die ene bijzondere persoon zijn niet alleen de mooie momenten mooier, de moeilijke momenten zijn ook minder moeilijk. Die liefdevolle kus als je wereld op instorten staat, maakt de vreselijkste pijn draaglijk. Die arm om je heen, die warme liefkozende blik. Samen is het grootste verdriet beter draaglijk. 

Kan ik die lieve, mooie, spannende vrouw voor je zijn? Misschien. Ik weet het niet. Ik zou je dolgraag gelukkig willen maken. Je willen kussen, troosten, omarmen, bemoedigen. Je het gevoel willen geven dat je niet alleen bent. Maar nu loop ik wat te hard van stapel. We hebben elkaar nog niet eens ontmoet. Misschien is de klik in real life er wel helemaal niet, al kan ik me dat niet voorstellen.

 

Net als jij zit ik vol met twijfels en onzekerheden over het samenwonen. Ik heb weliswaar jarenlang samengewoond, maar het lijkt me moeilijk om dat met een nieuwe partner te doen. Met iemand die al mijn onhebbelijkheden nog niet kent. En alle gênante kanten van mijn ziekte of van hoe ik ermee omga. Hoe ik soms kan huilen of vloeken of tieren als er weer eens iets niet lukt.

 

Liefs,
Nadia
 

Lees ook:

bottom of page