top of page
Lieve Sandro.jpg
31 Lieve Sandro
brief

Alcohol is een slechte raadgever, of zoiets. Maar als de drank je wat verlichting kan bieden, dan zou ik zeker een borrel nemen. Ik ben klaar met de sociaal wenselijke adviezen. Je weet zelf ook wel dat de fles je uiteindelijk niet helpt. Zelf drink ik nog maar weinig tegenwoordig, een enkele keer daargelaten. En dan vind ik het echt heerlijk om me te bezatten. Een avond doorhalen met vriendinnen, gewoon omdat het kan. Drinken doe ik echter nooit alleen.

Ik weet niet waar ik moet beginnen met de verwijten van mijn ex. Werkelijk niets kon ik nog goed doen in zijn ogen. Hij verweet me zelfs dat ik lachte op een foto in Parijs; ik lachte nooit meer bij hem. Stralend poseerde ik langs de Seine. Ik voelde me gelukkig: hij was er niet bij.

Hij verweet me dat ik de vaatwasser niet had ingeruimd als hij thuis kwam. Ik was doodziek op dat moment. Ik stond in een overlevingsmodus. Douchen en aankleden was al een enorme uitputtingsslag. Dan had ik mijn energie van die dag verbruikt. De vaatwasser inruimen had voor mij de laagste prioriteit. Begrip daarvoor toonde hij echter niet. Om zijn gechagrijn te voorkomen ging ik soms over mijn eigen grenzen heen en ruimde de machine toch in. Vervolgens was ik zo moe dat ik alleen nog maar kon huilen. Dan snauwde hij me daarom weer af.

Ik woon eigenlijk al jaren op mezelf. Mijn ex was er nooit. Hij zat hele weken in het buitenland. Zogenaamd voor zijn werk maar in werkelijkheid was het een vlucht voor mij. Doordat hij altijd weg was, bouwde ik mijn eigen leven op. Mijn eigen leven zonder hem. Ik ging naar de kerk, sportte een paar keer per week, deed boodschappen en ik schreef. Als mijn ex er wel was, verstoorde hij mijn programma. Ik vond het maar lastig dat ik door hem uit mijn routine was.

Liefs,
Nadia

Lees ook:

bottom of page