top of page
Lieve Sandro.jpg
3 Ach Sandro
brief

In dit geval vind ik de opening wel toepasselijk. Ach Sandro, ik weet het ook allemaal niet. Ik kan je geen advies geven over de liefde. Ik ben daarin zelf bepaald niet geslaagd. Waarom vraag je mij trouwens om tips? Op Tinder wekte je de indruk dat je interesse had in mij.

Ik vind het fijn dat je open bent naar mij. Ik kan nu bijna niet anders dan hetzelfde doen, alhoewel mijn verhaal wel van een andere orde is dan het jouwe. Wat zou ik me graag weer eens druk maken om prille en/of onbereikbare liefdes. Ik probeer te bedenken waar ik mijn geschiedenis moet beginnen. Bij het begin of juist bij het einde, misschien wel beter middenin.

We schrijven het jaar 2002. Het eerste jaar dat we betaalden met euro's. DING FLOF BIPS. We rekenden alles nog om, een euro was twee gulden twintig. 2002 was ook het jaar dat Pim Fortuyn werd vermoord. De vliegtuigen die zich in het WTC boorden, stonden ons nog vers in het geheugen. We maakten grappen over de situatie in de wereld in een poging er grip op te krijgen. Op het toilet van mijn studentenhuis keek een Talitubbie me aan tijdens het plassen.

In deze onzekere wereld gebeurde er ook veel in mijn eigen wereld. Ik was nog jong en bleu en had mijn eerste #metoo-ervaring, waar ik het jaren later nog moeilijk mee zou hebben. Inmiddels heb ik het een plekje gegeven, alhoewel ik me af blijf vragen of die kerel het expres heeft gedaan of toch per ongeluk. Maar dat hoort misschien juist bij #metoo. Heb ik me zelf ooit schuldig gemaakt aan #metoo? In mijn beleving wilde een man altijd.

Wordt vervolgd, ik moet boodschappen doen. Tot snel, lieve Sandro. X Nadia.

Lees ook:

bottom of page