top of page
Lieve Sandro.jpg
4 Beste Sandro
brief

Begrijpelijk dat je niet op zoek bent naar een liefdespartner met grote gezondheidsklachten of met lichamelijk verval. Wie wel? Vreemde gedachte: mijn ideale vrouw zit in een rolstoel. Dat is net zo raar als: mijn ideale vrouw heeft blond haar en grote tieten. Het zijn slechts oppervlakkigheden, uiterlijkheden. Maar je bent er in ieder geval eerlijk over, dat siert je.

Je vindt de rolstoel heftig schrijf je, dat vind ik zelf ook. Zo had ik het leven nooit voor me gezien. In gedachten fiets ik, loop ik, dans ik. Wie weet komt die tijd ooit weer, maar voor nu moet ik het hiermee doen. Weet je wat het mooie is? Als persoon ben ik er niet door veranderd. Ik ben nog altijd dezelfde vrolijke Nadia die ik twintig jaar geleden ook was. Alleen het lijf werkt niet mee.

Mijn grote liefde leerde ik kennen in 2002. Mijn grote liefde van mijn leven tot nu toe althans. Hopelijk niet de grootste liefde van mijn hele leven. Zeventien jaar deelde ik met hem, maar hopelijk komt er nog iemand met wie ik veel meer tijd kan delen. Ik ben nu veertig en van plan minstens tachtig te worden.
 

In de onzekere, roerige wereld van 2002 ontmoette ik mijn ex. Eerlijk gezegd was ik niet meteen smoorverliefd op hem. Als ik het al ooit geweest ben. Jawel, nu doe ik onze relatie tekort. Op lichamelijk vlak waren er mannen met wie ik meer connectie had, voor wie ik passie voelde. Maar van hem hield ik, al heel snel. Passie gaat voorbij, maar liefde blijft.

Helaas bleek onze liefde niet genoeg. Of eigenlijk die van hem. Toen ik doodziek was, liet hij me in de steek en begon een affaire met een ander. Ik had dit nooit van hem verwacht. Ik was woedend, maar ik heb hem vergeven. Niet iedereen heeft de kracht om zo'n ziekte te dragen. Dat is genade, geen verdienste.

Steeds meer realiseer ik me hoeveel kracht mijn geloof mij geeft. Kracht naar kruis. Hoe zie jij dat, Sandro? Ik ben heel benieuwd naar je band met het katholicisme en God. Je bent ook katholiek dus? Dat delen we dan.

Liefs,
Nadia

Lees ook:

bottom of page