top of page
Lieve Sandro.jpg
21 Lieve Sandro
brief

Je hebt gelijk, beterschap hoeft geen genezing te betekenen. Ik denk aan genezing, omdat je het meestal zegt bij een griepje. Beterschap is bij mij wel aan de orde. Alhoewel genezen niet mogelijk is, is het zeer wel mogelijk dat het beter met me gaat. Daar hoop ik op. De stress en het verdriet van de afgelopen jaren hebben mijn gezondheid geen goed gedaan. Maar ik ben vastbesloten nu alles in een rustiger vaarwater komt, weer uit mijn rolstoel te komen.

Ik was even vergeten dat je geen amoureuze relatie wil met een vrouw in een rolstoel. Onze gesprekken gaan zoveel dieper dan in het begin. Ik dacht dat we de oppervlakkigheid volledig achter ons hadden gelaten. Liefde kun je niet sturen, het overkomt je of niet. Ik beschouw ons niet als goede vrienden. Ik heb sowieso geen mannelijke vrienden, ik heb mannelijke kennissen en exen. Een ex ben je niet en met het woord 'kennis' zou ik onze relatie tekort doen.

Met je pantser bedoel ik je manier van reageren op mijn rolstoel. Je lijkt er bang voor, waarom is mij een raadsel. Eigenlijk is het breder. Je laat me niet volledig toe in je gevoelswereld. Je verhalen over Larisa lijken als enige doel te hebben, mij op afstand te houden. Toch laat je me op andere vlakken inmiddels wel toe, bijvoorbeeld met wat je vertelt over je stiefmoeder. Daarmee raak je me.

Liefs,
Nadia

Lees ook:

bottom of page