top of page

Elke woensdag blogt Sylvia Visser op pittige wijze en met de nodige zelfspot.

Archief

De mens lijdt het meest van de energieprijzen die hij vreest. ‘s Avonds in bed lig ik wakker en vliegen de energietarieven me aan. Overdag stromen de energierekeningen over mijn wangen. Een jaar geleden betrok ik dit appartement en betaalde 115 euro per maand aan energiekosten. Per oktober moet ik 385 euro per maand betalen. 


Lees verder

‘Dit is niet de bedoeling wat jij deed.’ Na afloop van de dienst kwam de priester naar mij toe. Ik had hem aan het wankelen gebracht net voor zijn evangelielezing, het belangrijkste onderdeel van de woord- en gebedsdienst.


Lees verder

Katheerlijk ligt mijn poes Nicky te soezen. Mijn huis is haar huis. Haar huis is mijn thuis. Ik houd van de huiselijke gezelligheid. Nu de eerste herfstblaadjes beginnen te kleuren en de lucht grijs is, voel ik de behoefte mijn huis gezellig te maken. Ik bestelde kaarsjes en een herfststuk. En ongetwijfeld staat binnenkort de eerste stoofpot op het vuur. Ik hou van de Hollandse, burgerlijke knusheid.


Lees verder

Verpatsen voor twee tientjes of simpelweg in de vuilnisbak gooien? Mijn trouwring en mijn verlovingsring draag ik al bijna vier jaar niet meer. Ze liggen te pronken in mijn sieradenkist. Ze herinneren me aan betere tijden, dus ik vind het moeilijk er zomaar afscheid van te nemen.


Lees verder

bottom of page