top of page

Elke woensdag blogt Sylvia Visser op pittige wijze en met de nodige zelfspot.

Archief

Overal hingen posters, in de hele stad en waarschijnlijk in het hele land. Volgens mij was het de eerste keer ooit dat er zo’n grote musical in Nederland was. Een jaar of twaalf, dertien moet ik geweest zijn. Ik smeekte mijn vader mij mee te nemen erheen. Met de auto reden we helemaal naar de verre plaats waarvan de Duitsers de naam niet kunnen uitspreken, zo had ik op school geleerd. Het Circustheater alleen al maakte grote indruk op mij. Ik was nog nooit in zo’n groot theater of concertgebouw geweest.

Lees verder

De stekker eruit
De stekker eruit

24  mei 2023

   ‘Je komt er hier niet meer in’, zei ik terwijl ik een bouwvakker mijn huis uit zette.

Mijn ogen spuwden vuur. Vergis je niet, onder deze engelachtig blonde lokken en achter deze blauwe ogen schuilt een vurig, Italiaans temperament.

   ‘Ik ga hier weg, ik kom hier niet meer’, riep de bouwvakker.

   ‘Dat lijkt me een uitstekend plan’, zei ik.


Lees verder

Wildrooster
Wildrooster

17 mei 2023

En wat nou als er het komende uur niemand kwam? Of de eerste uren of dagen. Misschien zelfs weken. Ik kon geen kant op en raakte in paniek. Ik begon te huilen, steeds harder. Ik draaide mijn hoofd alle kanten op om me heen. Ik zag niemand. Helemaal niemand. Uitgemergeld zou ik teruggevonden worden in mijn rolstoel met mijn voorwieltjes in een wildrooster. Twee minuten later kwam er een vrouw met kinderzitje aangefietst. Roepen kon ik niet door mijn tranen, dus ik begon uitbundig te zwaaien. Ik was gered.


Lees verder

Flappie
Flappie

10 mei 2023

Stralend van trots ging mijn moeder met haar eerstgeborene naar de fotograaf; diep beledigd kwam ze thuis. Een man had zo vreselijk moeten lachen om hoe ik daar onder een dekentje lag te poseren met mijn flaporen. En dat terwijl ik mijn moeders allermooiste kind was. Van mijn oom kreeg ik later weleens ‘Flappie’ te horen. Langzaam werd ik me bewust van mijn afwijking. Mijn oren weken af van de gemiddelde oren en van mijn hoofd.


Lees verder

Buenos días, buenas tardes, buenas noches. Nog even en ik kan een gesprek voeren in het Spaans. Onlangs leerde ik een intelligente, knappe Spanjaard kennen op Tinder. Liefhebber van talen als ik ben, begon ik direct pogingen te wagen me de Spaanse taal eigen te maken. Helaas is de leuke Spanjaard inmiddels vertrokken naar Spanje, maar ik blijf oefenen met de app die ik installeerde.


Lees verder

bottom of page