top of page

Elke woensdag blogt Sylvia Visser op pittige wijze en met de nodige zelfspot.

Archief
Een mijlpaal.jpeg
Een mijlpaal

24 januari 2024

Hersenloos ga ik de kist in. Zal ik zelf het grapje maar maken dat dat eigenlijk hetzelfde is als tijdens mijn aardse leven? Kort na mijn diagnose ‘MS’ in 2010 gaf ik me op als hersendonor voor de Hersenstichting. Zo snel mogelijk na mijn overlijden wordt mijn lichaam opgehaald en worden mijn hersenen uit mijn hoofd verwijderd. Mijn familie krijgt daarna mijn hersenloze lichaam terug en zo word ik begraven. Ik stel mijn hersenen ter beschikking aan de wetenschap.

Lees verder

Spannend, opwindend vind ik de controle uit handen geven. Alsof de duivel ermee speelt, ben ik de laatste jaren steeds meer controle over mijn leven kwijtgeraakt. Geil of erotisch vind ik dat echter niet. En nu geef ik ook nog vrijwillig een extra stukje uit handen. Ik laat me vastketenen in bed.

Lees verder

Mijn laatste, eerste kus
Mijn laatste, eerste kus

17 januari 2023

Middeleeuwse praktijken
Middeleeuwse praktijken

10 januari 2024

Het lijkt wel een #metoo-verhaal. Mijn adem stokte in mijn keel toen zijn grote, zwarte handen hun weg zochten in mijn bloesje. Ik had nog nooit zoiets meegemaakt. Hij was veel ouder dan ik. Zojuist had deze grote, Franse neger me mijn eerste kus gegeven. Ik was een bleu meisje van veertien, ik wist niet wat me overkwam. Zijn sterke handen tastten nu ook mijn borsten af; mijn adem zat hoog. Zijn vingers gingen verder, ze zakten af naar beneden. 


Lees verder

Een kind is gedood door een zeug; het varken wordt veroordeeld tot de dood door omgekeerde ophanging. Bijensteken  zijn de oorzaak van iemands dood; het bijenvolk wordt veroordeeld tot verstikking (Worms, 864).


Lees verder

Boze suikergeesten
Boze suikergeesten

3 januari 2024

De boze geesten verjagen is de mensen gelukt, denk ik. Mijn ramen trilden althans van de knallen. Sinds mijn trommelvliezen een keer oprecht pijn deden toen ik buiten was in de nieuwjaarsnacht, waag ik me niet meer op straat. Ik geniet van het prachtige siervuurwerk achter mijn ramen. Ik ben de mensen die daar bakken met geld aan besteden dan ook erg dankbaar. Ik wens iedereen een gelukkig, gezond en liefdevol 2024.


Lees verder

bottom of page