top of page
Dansen tot het licht
Dansen tot het licht

verhaal

21 januari 2019

Hij heeft gelogen. Giselle grijpt het zwaard van Albrecht. Ze hapt naar adem, haar hart gaat tekeer. Ze valt neer en sterft.

 

Ik vraag me af hoe vaak mijn man en ik nog samen naar ballet zullen gaan. Ik begrijp de emotie van Giselle maar al te goed. Fouten zijn menselijk, zelfs die andere vrouw kan ik hem vergeven. Maar voor het liegen is geen excuus. Of wel? Niets gebeurt voor niets.

 

Giselle is een Wili geworden, een van de geesten van ongetrouwde vrouwen in het bos. ’s Nachts komen de Wili’s uit hun graven en verleiden mannen om naar het bos te komen. De mannen moeten dansen tot het licht wordt, anders gaan ze dood.

Soms denk ik dat hij er nog is, die jongen op wie ik verliefd werd. Die vrolijke, sociale, uitgelaten jongen die met zijn dronken hoofd midden in de nacht belletje ging lellen. Af en toe zie ik een glimp van wie hij ooit was. Van wat er ooit was.

 

Giselle danst met Albrecht tot de ochtend. Zo redt ze zijn leven, maar dan moet ze hem weer laten gaan. Albrecht blijft met een gebroken hart achter.

Lees ook:

bottom of page