top of page
Het leven
Het leven

verhaal

18 november 2016

Natuurlijk zijn er wel dingen die je graag anders had gezien. Maar je had het slechter kunnen treffen. Je neemt een slok espresso en glimlacht. Om niets. Of eigenlijk om alles. Je voelt je gezegend dat je gewoon thuis op de bank kunt genieten van je koffie.
                Liever had je hier niet alleen gezeten. Het zou fijn zijn het leven met iemand te delen. Je aait je hond over zijn kop. En dan bedoel je hem niet. Alhoewel hij je een hoop vreugde brengt. Samen wandelen door de bossen. Of langs het strand. Hem heerlijk onbekommerd rond zien rennen. Op dat soort momenten vergeet je je eigen zorgen.

 

Het liefst had je uiteraard gehad dat je man er nog was geweest. Het zou heerlijk zijn je bakje samen met hem te drinken. En wel meer samen te doen trouwens. Maar ja, een mens heeft niet in de hand hoe het leven loopt. Als alles was gegaan zoals je had gepland, dan had de wereld er wel anders uitgezien.
                Eerst was je daar boos om. Het maakte je woest. Dat heeft een hele tijd geduurd. Je zag de mooie dingen van het leven niet meer. Niets raakte je nog. Het had voor jou allemaal geen zin meer. Niet dat je er een eind aan wilde maken. Je zou je tijd wel uitzitten. Maar ook niet meer dan dat.

Tot dat ene moment. Je weet niet precies wat er gebeurde, maar je realiseerde je dat je vooral je eigen leven heel moeilijk maakte op deze manier. Je hielp er niemand mee door bij de pakken neer te zitten. En jezelf nog het minst. Je moest het roer omgooien. Je wilde weer plezier krijgen in het leven. Ook al was dat niet perfect. Ook al had je veel dingen graag anders gezien.
                Je wist nog niet goed hoe je het moest aanpakken. Maar je ging de zaken positief bekijken. Het leven kon nooit zo slecht zijn dat je de hele dag alleen maar troosteloos voor je uit kon staren. Je zou alles weer van de zonnige kant zien. Alsof er niets gebeurd was. Je koos ervoor te genieten van je kop koffie.

Lees ook:

bottom of page