top of page
Homeshopping
Homeshopping

verhaal

9 oktober 2015

De postbode groet me vriendelijk. Hij kent me tegenwoordig wel, zo vaak bezorgt hij hier pakketjes. Homeshopping is echt mijn nieuwe, favoriete hobby. Dat hadden ze jaren eerder moeten hebben. Ideaal. Ik ben niet zo’n vrouw die graag winkelt, maar ik heb wel graag mooie spullen. En nu kan ik ze vanuit mijn luie stoel regelen. Perfect. Oké, soms vergis ik me in de maat, maar dat is het risico van het vak. En daarnaast, ik heb in de stad ook wel eens iets gekocht wat niet past.

 

‘Dit is echt niet normaal. Ons halve maandbudget’, zegt hij.

'Het is echt niet alleen van mij, hoor.’
‘O vandaar. Creditcard I.S. de Boer 294,95. 49,95 Bol.com. 20,00 Bol.com. 33,00 Bol.com. Moet ik nog even doorgaan?’
‘Nee, maar het is niet alleen van mij.’
‘Het is allemaal met jouw creditcard.’
‘Ja, maar er zitten ook wel dingen voor jou tussen.’
‘Hier. Wat is dit dan?’
‘Ja, dat weet ik zo niet. Ik weet dat echt niet allemaal uit mijn hoofd.’
‘Nee, dat snap ik wel. Als je zo doorgaat, trek ik je creditcard in.’

Ik ben geen klein kind. Wat denkt hij wel niet? Eerlijk gezegd had ik niet door dat het om zoveel geld ging. Daar schrik ik een beetje van. Maar ach, hij bekijkt het ook maar. Hij kan het betalen. Nu is hij tenminste ook nog ergens goed voor. Moet hij me maar niet continu alleen laten zitten.
                Wel gênant dat ik zelf niet eens weet wat ik de afgelopen maand allemaal heb uitgegeven. Vooral die 180 euro zit me niet lekker. Ik heb echt geen idee waar dat heen is gegaan. Straks toch maar eens kijken in mijn mapje ‘winkelen’.

 

Ik klap mijn laptop open. Die 294,95 wist ik al. Dat is mijn nieuwe jurkje. Oké, een beetje aan de prijs, maar wel erg mooi. Het is het dubbel en dwars waard, dus daar heb ik geen spijt van. Hij wil ook niet voor schut lopen met mij, dus eigenlijk kan ik het jurkje wel op zijn conto schrijven. En die 80 euro is zijn verjaardagscadeau, dus daar mag hij ook niet over zeuren. Haha die 180 euro is zijn crème. Zie je wel. Op een paar kleine dingen van mij na, is het eigenlijk allemaal voor hem. Ik geef helemaal niet zoveel geld uit.

Lees ook:

bottom of page