top of page
Moeders
Moeders

verhaal

29 april 2016

Het fijne, gouden hartje aan mijn hals glijdt over zijn borst. Ik dacht dat hij mij maar een klein meisje vond. Nooit verwacht dat hij interesse in mij zou hebben. Mijn bloes ligt naast ons op bed. Zijn shirt op de grond. Mijn hart gaat tekeer. Ik ben nog nooit met een jongen op zijn slaapkamer geweest. Het is een nacht die je normaal alleen in films ziet, klinkt Guus.
               
‘Naar beneden jullie!’ Zijn moeder staat in de kamer. Haar ogen spuwen vuur. Ik gris mijn bloes van het bed en druk die tegen mijn borsten. De muziek van zijn feest dreunt vanuit de huiskamer.
‘Ja, mam. Ga nou maar’, zegt hij geïrriteerd.
Ik bewonder de volwassen toon waarop hij tegen zijn moeder praat. Met een klap trekt ze de deur achter zich dicht. Grijnzend kijkt hij me aan. Ik glimlach. Gênant was dit.

 

In zijn auto gaan we verder waar we gebleven waren. Ik zit schrijlings bovenop hem.
‘Duw eens’, zegt hij.
Een rare vraag vind ik het. Maar ja, als hij dat wil. Ik leg mijn hand op zijn schouder en druk hem iets achterover. Hij schiet in de lach.
‘Nee, met je bekken bedoel ik. Kun je dat?’
Ik voel me dom. Ik ben nog zo onervaren.

Sst. Ik leg mijn vinger op zijn lippen. Buiten roept mijn moeder mijn naam. Nu zij weer. Worden we nou nooit met rust gelaten? Ik laat mijn bovenlijf voorover zakken op de passagiersstoel. Mijn buik op zijn buik. Mijn wang tegen zijn wang. De voetstappen van mijn moeder galmen door de straat. Gelukkig kan ze ons niet zien. Alle autoruiten zijn beslagen. Zijn hand gaat over mijn rug. Zijn vingers duwen in het vlees. Ik kan de hele nacht wel zo blijven liggen met hem. Waarom vindt mijn moeder hem niet goed genoeg? En wat heeft zijn moeder erop tegen? Ik wil bij hem zijn, voor altijd. Ik kus zijn gezicht. Mijn moeder tikt op het raam.

Lees ook:

bottom of page