top of page

Elke woensdag blogt Sylvia Visser op pittige wijze en met de nodige zelfspot.

Archief

Rutte heeft een primeur: ‘Artsen zonder grenzen’ is voor het eerst in de geschiedenis actief in Nederland. ‘Artsen zonder grenzen’ komt direct in actie voor mensen in ernstige noodsituaties, aldus hun eigen website. Wie bevinden zich in ernstige noodsituaties?


Lees verder

Welke fundamentalistische moslim voelt de behoefte een fatwa over mij uit te spreken als ik het volgende schrijf? O wacht, jullie mogen slechts aanslagen en moorden plegen, geloven jullie. Een fatwa uitspreken mag alleen een gezaghebbend islamitisch rechtsgeleerde.

 

‘Dit zijn de verheven kraanvogels, op hun voorspraak kan worden gehoopt.’


Lees verder

‘Nee, wij zijn daar.’ Mijn vriendin en ik wezen vol schaamte naar de kinderdisco, die we toen natuurlijk niet zo noemden aangezien we al veertien waren.

Een barman wilde weten of we stonden te wachten tot de 18+-bar openging. We bloosden door de vraag en we groeiden spontaan een paar centimeter extra en we lachten. Nee, we straalden.


Lees verder

Meet Jan! De allerleukste buurman van Nederland. Omdat hij ook gehandicapt is? Maar natuurlijk. Ik verzamel slechts handicappers om mij heen. Ik hou niet van gezonde mensen. Die heb ik liever niet in mijn omgeving. Gehandicapten weten hoe het is om te kampen met lichamelijke ongemakken en hebben veel begrip voor elkaar. O wacht, ik ben aan het liegen.


Lees verder

Op de heetste dag van het jaar besloten mijn zusje en ik van Roermond naar Parijs te gaan. Gelukkig hadden we airco, dus er was niks aan de hand. Tot de airconditioning het liet afweten met veertig graden. Ook de routenavigatie liet ons in de steek en gaf ons de toeristische route. Geen snelweg bereden wij in België. Met de raampjes open toerden wij over de Vlaamse en Waalse hete binnenwegen. 


Lees verder

bottom of page