top of page
Heb uw vijanden lief
Heb uw vijanden lief

verhaal

31 juli 2023

De pastoor kan het mooi vertellen, maar ik ben geen heilige. Ik ben nog steeds woedend op mijn ex-man. Na al die jaren. Iedereen zou hier woedend over zijn en niets menselijks is mij vreemd. Hij vluchtte voor mij in zijn werk, naar het buitenland en in de armen van een ander. Hij woonde zelfs met haar samen als hij in het buitenland zat. En dan moet ik voor hem gaan bidden? Ik zou niet weten hoe, na alles wat hij mij heeft aangedaan.

 

De pastoor zegt dat hij misschien iets moest leren. Lekker dan als ik daar het instrument voor was. Had Onze Lieve Heer hem niet op een andere manier een lesje kunnen leren? Ik wil echter deze woede kwijt. Ik wil verder met mijn leven en dat kan ik niet als ik in de boosheid blijf hangen. De negatieve energie brengt mij niets. Ik wil het oude afsluiten en verdergaan met het nieuwe.

Hij heeft zichzelf ook niet gemaakt. Ik ga bidden voor hem, dat hij gelukkig mag worden en dat hij inzicht mag krijgen in wat hij nog moet leren. Ik ga zelfs bidden voor haar, dat ze hem gelukkig mag maken. En ik zal haar nooit meer ‘zijn minnares’ of ‘het Poolse hoertje’ of ‘de ordinaire alcoholiste’ noemen. Heb uw vijanden lief.

Lees ook:

bottom of page