top of page
Kippetjes.jpg
Kippetjes

verhaal

25 april 2022

Eva bloost. Ze giechelt om de tik op haar billen, terwijl ze de tafel dekt. Haar moeder zou haar ervan langs geven als ze het zou weten, ze wil geen gespikkeld huwelijk voor haar dochter. Eva ziet het probleem niet. Protestanten zijn echt geen slechte mensen. Ze bidden iedere dag. En als haar moeder Arno zou kennen, zou ze vast om zijn. Hij is geweldig!

 

Eva werkt nu een tijdje in Middelbuurt op Ens. Haar moeder vond het maar niks aangezien Ens protestants is, maar ze had geen keus. Eva en haar familie wonen in Emmeloord, het katholieke deel van Schokland. Met vissen verdient Eva’s vader niet genoeg om alle monden van haar broertjes en zusjes te voeden. Dus werkt Eva nu bij de familie van Arno. Ze poetst, ze kookt, ze zorgt voor de kleintjes. Eva is een harde werker; de familie is heel tevreden over haar.

Arno is al negentien. Hij kwam haar laatst helpen, terwijl ze de kippen aan het voeren was. Arno hield veel van kippetjes, zei hij. Hij hing over haar heen om kippenvoer uit haar emmer te pakken. Ze keek naar hem op en toen hun ogen elkaar kruisten, kuste hij haar. Het was haar eerste kus. Toen begon het met de kriebels in haar buik.

Lees ook:

bottom of page