top of page
Geen gewone baby
Geen gewone baby

verhaal

17 juli 2017

Wauw! Dat is een hoop geld. Voor 35 euro per uur wil zij wel oppassen. Al snel na haar reactie op de oproep krijgt ze een appje. ‘Heb je ervaring met baby’s?’, vraagt de vrouw. Ja, ze is kraamverzorgster. Maar haar papieren zijn hier in Nederland niet geldig. ‘Dus een luier omdoen dat lukt je wel?’ Zeker wel. ‘Ook als die van katoen is en je hem zelf met veiligheidsspelden op de juiste manier moet vastmaken?’ Honderd procent. Dat heeft ze allemaal in de opleiding geleerd. Er zijn immers ook baby’s met een allergie voor pampers.

‘Het is trouwens geen gewone baby.’ Ze zucht. Dat zegt iedere ouder. ‘Nee, maar dit is echt een bijzonder kindje. Het is een speciale baby.’ Ja ja. ‘Het is, zeg maar, een grote baby.’ Patrycja trekt haar wenkbrauwen op. Een kind van tien maanden, geen probleem. ‘Nee, deze baby is al wat ouder.’ Een jaar? ‘Nee, nog ouder… Het gaat om een baby van 31 jaar.’ Wat is dit nu weer?! Is diegene gek of zo? ‘Nee, het is een heel normale man. Hij werkt gewoon. Is zelfs heel succesvol. Maar hij vindt het fijn om af en toe vertroeteld te worden.’ Patrycja schiet hardop in de lach. Dit kan toch niet waar zijn!

‘Ik pas zelf ook een dag per week op hem. Maar nu wil hij meer en dat kan ik niet. Daarom zoek ik iemand erbij voor hem.’ Wat zou ze dan moeten doen? ‘De gewone dingen. Luier verschonen, speen in zijn mond stoppen, flesje geven.’ De gewone dingen? Niets hiervan is gewoon bij een kerel van 31. Gadverdamme! Zou die vent ook poepen in zijn luier? ‘Nee, dat doet hij niet. Hooguit een plasje.’ Gestoord! Dit gaat ze niet doen. Hier voelt ze zich niet prettig bij. Maar ja, wel 35 euro.

‘Wil je misschien een foto van hem zien?’ Ja, dat wil ze natuurlijk wel. ‘Moet je verder aan niemand laten zien, hoor. Niemand uit zijn omgeving weet dit. Voor hen is hij een heel normale man.’ Ze belooft dat ze de foto niet door zal sturen. ‘Dit is hem.’ Op haar scherm verschijnt een foto van een volwassen kerel met een witte luier om en een blauwe speen in zijn mond. Ze schatert het uit. Dit kan echt niet! Ze plast bijna in haar broek van het lachen. Straks heeft ze zelf ook nog een luier nodig.

Lees ook:

bottom of page