top of page
Hakken maken de vrouw

Lees ook:

Hakken breken de vrouw
Hakkende bruid
Op en top vrouw
Rokjesdag
Met een rokje aan
Open en bloot
Het perfecte bikini-lichaam
Op hakken
Hakken maken de vrouw

​blog

17 juli 2013

Met mijn nieuwe pumps voel ik me, alhoewel ik er niet goed op kan lopen, op en top vrouw. Als je het mij vraagt, maken hakken de vrouw. Veel vrouwen dragen vrijwillig lelijke, platte schoenen. Leren veterschoenen, All Stars, sportschoenen, sandalen, Uggs (ook midden in de zomer), Crocs (de ergste van allemaal). Ik begrijp niets van die vrouwen, kijk eens in de spiegel dan moet je het zelf ook wel zien. Ik zucht, of misschien wel niet. Misschien is het goed om de realiteit onder ogen te zien, veel vrouwen hebben gewoon echt geen smaak.
                In het najaar heb ik voor het eerst weer schoenen met een hak gekocht, laarzen met een voor mijn doen brede hak. In het verleden liep ik, behalve tijdens mijn horecawerkzaamheden, altijd op hakken. Kilometers heb ik erop afgelegd, steden heb ik op hakken bekeken, Lissabon, Rome, Parijs (de hele Champs-Elysées gelopen), allemaal op hakken. Toen ik problemen kreeg met lopen, werd mij afgeraden op hakken te lopen. Brave burger als ik ben, heb ik natuurlijk geluisterd maar ik heb er heel wat tranen om gelaten. Nu het lopen weer wat beter gaat, wil ik dus weer op hakken lopen, zeker nu mijn zusje in het najaar gaat trouwen. Helaas kan ik van voor af aan beginnen, ik ben net een veertienjarige, afgezien van enkele rimpels en overtollige kilo’s, die voor het eerst op hakken loopt.
                Lopen op mijn gehakte laarzen ging nog wel door de brede hakken en de steun die laarzen geven om je enkels. Lopen op mijn nieuwe pumps is andere koek, de hak is vrij smal en je hebt geen steun rond je enkels. Heel naïef dacht ik dat ik er wel goed op zou kunnen lopen na een paar oefenrondjes in huis. Enkele opmerkingen later over mijn wankele loopje toen ik ze buitenshuis droeg, ben ik ten einde raad maar gaan googelen hoe je op hakken moet leren lopen. De belangrijkste conclusie is oefenen, oefenen, oefenen. Daarnaast is het wel handig als je over sterke enkels beschikt. Ik heb een app gevonden met oefeningen om je enkels te versterken, dus dat moet goed komen. Verder dus oefenen, oefenen, oefenen. De komende tijd kun je mij daarom regelmatig strompelend op mijn nieuwe pumps aantreffen. Alles voor de goede zaak, op naar de bruiloft van mijn zusje, op hakken.

bottom of page