top of page
Naast mij
Naast mij

verhaal

1 juli 2016

‘Ik toep!’, roept een jongen en klopt op de tafel. Ik weet zijn naam niet. Zolang ben ik nog niet op deze camping. Twee dagen pas. Ik heb al wel snel aansluiting gevonden bij de jongerengroep. Ik vind het op vakantie veel leuker dan thuis. De mensen zijn aardiger, relaxter. Helaas kunnen we niet aan het zwembad liggen, want het is pestweer. Daarom zitten we met alle jongeren in een soort overdekte, open schuur. Een deel is aan het toepen, maar ik doe niet mee. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik kijk eerst. De volgende ronde speel ik wel mee.

                Ik zit naast een heel knappe jongen. Jamel. Duidelijk de knapste jongen van de hele camping. Ik word er een beetje verlegen van. Ik merk aan de reacties van de anderen dat hij een van de leiders van de groep is. Ik denk dat hij te hoog gegrepen is voor mij. Hij kan ongetwijfeld ieder meisje krijgen dat hij hebben wil. Wat moet hij dan met mij? Ik voel me wel vereerd dat hij naast mij is gaan zitten. Hij had ook de stoel naast Monique of Elise kunnen nemen.

                Het potje is afgelopen. Je moet ‘ik toep’ roepen en op de tafel kloppen als je goede kaarten hebt. Jamel deelt en geeft iedereen vier kaarten. Mij ook. Ik pak de kaarten die hij heeft vastgehouden. Buiten komt het met bakken uit de lucht. Toch heeft dit wel iets. Het is knus. Opeens klinkt een keiharde donderslag. Ik schrik me rot en slaak onthutst een gil. Zulk onweer heb ik nog nooit meegemaakt! Jamel schiet in de lach en slaat een arm om me heen. ‘Ach, meisje, toch’, zegt hij en wrijft over mijn schouder. Kriebels gaan door mijn buik. Ik ben nog nooit zo blij geweest.

Lees ook:

bottom of page