top of page
Zijn prinsesje
Zijn prinsesje

verhaal

24 april 2017

‘Noa, voorzichtig!’ Doodeng vindt Willem het hoe die kleine meid nu zelf fietst. Voor het eerst buiten de eigen buurt. Loslaten moet toch een keer en er is weinig verkeer vandaag. Koningsdag lijkt dus een goed moment. Trots kijkt Noa om op haar versierde fietsje. ‘Voor je kijken!’ Om het frame zitten rode, witte en blauwe slingers van crêpepapier. Oranje vlaggetjes aan het stuur en ballonnen aan de bagagedrager. De hele ochtend heeft ze er hard aan gewerkt. Met een beetje hulp natuurlijk.
                En nu dus naar het dorp. Een wereldreis voor zijn prinsesje. Noa lijkt er echter geen problemen mee te hebben. Nauwlettend volgt Willem haar bewegingen. Hoe haar kleine beentjes ronddraaien. Het is hard trappen om het fietsviaduct op te rijden. Haar wangen zijn rood. Hijgend haalt ze adem. ‘Goedzo!’, roept hij. Ze heeft het gered.

                Ze blijft net zoveel kracht zetten op de trappers nu ze naar beneden gaat. Het fietsje gaat steeds sneller. ‘Noa, niet meer trappen.’ Haar voeten bewegen echter steeds sneller. ‘Stop!’ Nog harder suist ze naar beneden. Zijn hart slaat over. Bam! Met slingers, vlaggetjes en ballonnen ligt ze op de grond. Ze is stil. Even. Dan zet ze het op een brullen. ‘Papa!’ Tranen stromen over haar wangen. Haar lip is kapot en haar voortand eruit. Zijn hart breekt. Hij had haar zo graag willen beschermen.

Lees ook:

bottom of page